DSC_7529Célunk a stílusunk gyakorlása, tudásunk gyarapítása. Szeretnénk ismereteinket minél szélesebb
körben továbbadni.

A tradíciók betartásával és kihangsúlyozásával próbáljuk vonzóvá tenni az edzéseket.

A dojo szó szerinti fordítása a hely ahol készülünk, ezt próbáljuk a technikai tudás mellett keleti szellemiséggel is megtölteni.

A Ju Jitsu oktatása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a kobudo (fegyveres harc) és a Zen szellemiség gyakorlására.

 

A kapu

Úgy szól egy kínai bölcselet, hogy egy tanítónak vagy mesternek kaput kell nyitnia a világra, a tudásra, de belépni és elindulni az úton már a tanítványnak kell.
Személy szerint a budoban a tradíciókat, a tanulást és az állandó gyakorlást tartom fontosnak.
Azt tanácsolom nektek: Járjátok az utat, mert a kapukat nektek kell majd kinyitni leendő tanítványaitok előtt, akik remélhetőleg messzebbre jutnak mint mestereik.

 

 

Családok a dojoban

A dojo szó szerinti fordítása a hely ahol készülünk, ahol nem csak a harcos gyakorol, hanem egy csapattá, egy nagy család részévé válhatunk. Ám egy család is válhat a dojo részévé.

Saját példámból okulva hosszú évek óta teljesen tudatosan dolgozunk azon, hogy apák, anyák gyermekeikkel és testvérek együtt gyakoroljanak. A mai világban nem döntesz rosszul, ha több időt fordítasz a gyerekedre és az ő nevelésére, taníttatására, hogy ne az utca és az Internet nevelje, hogy merjen más lenni és ne legyen része a „való világnak”. Én is a gyerekemet vittem le karatézni és hogy ne kelljen várni rá beálltam tanulni. A lányom egy pár év múlva abbahagyta, én maradtam. Aztán teltek az évek és Bori lányomat is levittem, ő megmaradt és most már mesterként tanít.

Kluka József 6. dan